Αρχική

Παρακολουθήστε ξανά την Ημερίδα σε μαγνητοσκόπηση πατώντας σε αυτόν το σύνδεσμο:

http://www.auth.gr/video/17905

 

posterGR Ο ιστότοπος αυτός είναι αφιερωμένος στο έργο του Γάλλου συγγραφέα Romain Gary (1914-1980) με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει ο Τομέας Λογοτεχνίας σε συνεργασία με το Εργαστήρι Συγκριτικής Γραμματολογίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. στις 2 Δεκεμβρίου 2014, μια τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του συγγραφέα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννησή του.

  Η επιστημονική-οργανωτική επιτροπή της ημερίδας αποτελείται από τη Μαρία Μακροπούλου, καθηγήτρια, πρόεδρο του Τμήματος & διευθύντρια του Εργαστηρίου Συγκριτικής Γραμματολογίας, και την Ευγενία Γραμματικοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του Τομέα Λογοτεχνίας. Τη γραμματειακή και ηλεκτρονική υποστήριξη καθώς και μέρος της έρευνας για το αρχειακό υλικό έχει αναλάβει ομάδα φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος. Η διοργάνωση της ημερίδας θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ.

Στον παρόντα ιστότοπο παρουσιάζονται:

  • Γενικά στοιχεία και αρχειακό υλικό για τον Romain Gary (εργογραφία, βιβλιογραφία, φιλμογραφία, αφιερώματα, κ.ά.)
  • Πληροφορίες που αφορούν την οργάνωση της ημερίδας (πρόγραμμα, ομιλητές, επιτροπή, φωτογραφίες, κ.ά.)
  • Οι ανακοινώσεις της ημερίδας (βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις όλων των συμμετεχόντων ή/και σε ηλεκτρονική μορφή).

  Η ιστοσελίδα θα συνεχίσει να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς η μελέτη του έργου του Romain Gary θα αποτελέσει την ύλη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του Τομέα Λογοτεχνίας που θα διδαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 (ΚΕ-ΛΟΓ-01 & ΥΜ 07) από την Ευγενία Γραμματικοπούλου.